dragos-slavescu

În condiţiile când, după Revoluţie, sistemul sanitar s-a confruntat an de an cu probleme majore în care lipsa banului şi-a pus adânc amprenta, bolnavul fiind cel care a avut cel mai mult desuferit, în condiţiile în care, regulat, presa de orice fel, prezintă numai partea negativă a sistemului medical românesc, profesionalismul unor medici care se luptă pentru a păstra curată imaginea nobilei meserii de medic, este arareori prezentat ca fiind, dacă nu regula, măcar excepţia care face diferenţa. Povesti de viaţă în care oamenii în alb ce nu au uitat jurământul lui Hipocrate întâlnesc şi ajută din suflet alţi oameni cărora soarta le-a fost potrivnică din punct de vedere al sănătăţii, întâlnim oricând şi oriunde. O astfel de poveste de viaţă în care, personaje principale au fost trei  argeşeni, am aflat-o zilele trecute de la un cunoscut om de afaceri din zonă, un om care s-a implicat trup şi suflet pentru ca această poveste să aibe un final fericit.

Dumnezeu i-a dat zîmbetul, cancerul i l-a îngheţat !

Valeriu Epuras, Valerică aşa cum îl ştiu prietenii, a lucrat mulţi ani la  fosta fabrică de PAL, acolo unde toţi îl ştiau ca pe un om vesel, un tip iute, gata oricând să sară în ajutorul colegilor de echipă. Era până nu de mult un tip plin de viaţă, permanent pus pe glume şi aproape veşnic cu zâmbetul pe buze. Asta până într-o zi când, o formă gravă şi rară de cancer, o boală nemiloasă,  i-a îngheţat practic faţa şi odată cu ea acel zâmbet care-l  făcuse pe Valerică inconfundabil. Boala avansa rapid iar omul ajunsese să rămână practic cu gura încleştată, nemaiputând nici măcar să spună că are nevoie de ajutor. Tumoarea care se instalase la nivelul mandibulei avansa rapid şi părea că nimic nu se mai putea face, mai ales că unii medici la care fusese la consult nu îi dăduseră nici o şansă de supravieţuire. Soarta a făcut însă ca fostul şef al lui Valerică, omul de afaceri de care aminteam mai sus, să afle de necazul prin care trece fostul angajat. Cu un suflet de o rară nobleţe sufletească acesta acesta s-a oferit imediat să îl ajute pe Valerică pornind o cursă contracronometru împotriva teribilei boli. Aceeaşi soarta care adeseori are grijă de oamenii buni a făcut ca, după o serie de drumuri lungi pe la diverse spitale, în Bucureşti, la Spitalul Floreasca, cei doi argeşeni să întâlnească alţi oameni cu suflet mare, doi medici de excepţie, argeşeni la origine: Dragoş SLĂVESCU , medic specialist chirurgie oro-maxilo-faciala şi Dragoş Zamfirescu, medic specialist chirurgie plastic. Ce a urmat ?

14 ore pentru o viaţă ! O operaţie unică în România dar şi în Europa

Cine ştie ce înseamnă un cancer ştie desigur şi ce cheltuieli implică această boală, câte drumuri, câte analize, biopsii şi mai ales cât tratament medicamentos extrem de scump implică. Deşi se ştia că numai o operaţie extrem de dificilă  şi scumpă –  peste 200 de milioane lei vechi- care doar în străinătate se poate face ar putea fi singura şansă a lui Valerică de a rămâne în viaţă, acesta nu a dezarmat şi, tenace, a bătut la toate porţile pînă a ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală. Aici, doi medici de excepţie, Dragoş SLĂVESCU şi Dragoş Zamfirescu, au acceptat provocarea şi fără a se gândi nici o clipă la partea materială, au decis să pornească pe un drum la capătul căruia, Valerică şi-ar fi putut redobândi zâmbetul dar mai ales viaţa fără cancer. După minuţioasele pregătiri ce preced o astfel de operaţie complicată, o premieră în România, ajutaţi şi de anestezistul Adina Gheorghinoiu, şi ea tot argeşeancă, şi alte două colege, la ora 9 dimineaţa, a unei zi ce părea obişnuite, Dragoş SLAVESCU , medic specialist chirurgie oro-maxilo-faciala şi Dragoş Zamfirescu, medic specialist chirurgie plastic, încrezători în cunoştinţele dar şi experienţa lor au iniţiat o intervenţie chirurgicală la care puţini medici din România s-ar fi înhămat. În prima parte a acesteia faţa lui Valerică a fost practic decopertată până la os de tot ceea ce însemna carne sau piele. A fost extirpată până şi limba pacientului precum şi o parte a danturii acestuia. Au urmat apoi intervenţii estrem de delicate asupra osului mandibulei şi a celorlalte ţesuturi ce compun faţa unui om în încercarea de a elimina tumoarea malignă ce invadase zona facială. Ore de muncă, chin şi dorinţa de a învinge. Au urmat apoi alte ore în care doctorul Dragoş Zamfirescu a trebuit să reconstruiască faţa lui Valerică şi să redea conturul facial. Pentru asta a fost nevoie de fragmente de carne şi piele recoltată din zona picioarelor lui Valerică. Desigur a fost replantată şi limba fără de care Valerică nu ar fi putut continua. Dincolo de miezul  de miezul nopţii, după circa 14 ore de operaţie, cei doi medici au răsuflat uşuraţi. Au trecut cu bine, atât ei dar şi pacientul lor, de o provocare chirurgicala majoră. O premieră medicală în România realizată iată de doi argeşeni la origini, despre care cu siguranţă veţi mai auzi. Să amintim că alături de aceşti doi oameni cu suflet mare, Dragoş SLĂVESCU , medic specialist chirurgie oro-maxilo-facială şi Dragoş Zamfirescu, medic specialist chirurgie plastic, a stat un alt argeşean, anestezistul Adina Gheorghinoiu. Conform echipei medicale, spre bucuria tuturor dar mai ales familiei pacientului, a omul care s-a zbătut ca totul să iasă bine, evoluţia postoperatorie a lui Valerică este favorabilă, spre vindecare, fără complicaţii majore.

La sfârşitul săptămânii trecute, Valerică Epuraş a fost externat din spital şi, alături de familie, ne-a vizitat la redacţie, prilej cu care a ţinut să mulţumească cu lacrimi în ochi celor doi medici de excepţie care i-au redat speranţa de a-şi continua viaţa. Să mai spunem că, potrivit statisticilor, cei doi medici argeşeni, Dragoş SLĂVESCU şi  Dragoş Zamfirescu, au realizat o operaţie unică în România şi extrem de rară în Europa, iar pentru asta merită toate felicitările.

Gasesti articolul aici:  http://www.ziarulprofit.ro/index.php/mai-exista-doctori-cu-inima-mai-exista-medici-intre-oameni-povesti-de-viata-un-argesean-a-invins-cancerul-cu-sprijinul-a-doi-medici-de-exceptie/

2014 © Copyright - DentalProfile

Conceptul de estetica dentofaciala si corporala.