Presmed

Structurile anatomice ale capului si gatului sunt extrem de complexe, fapt ce conditioneaza o patologie extrem de diversa, cu risc vital, impact functional si estetic majore.

Cerintele exigente fizionomice si functionale ale pacientilor, cumulate cu predictibilitatea, durabilitatea si succesul natural, implica intelegerea fenomenului medical in ansamblu, cu alte cuvinte avem nevoie de un profesionist complet a carui formare trebuie inceputa, consiliata si directionata inca de pe bancile facultatii. Iata deci cum se explica obiectivul general al proiectului care consta in cresterea adaptabilitatii, competitivitatii si cresterea abilitatilor practice ale studentilor la medicina generala.

Proiectul isi propune sa genereze rezultate relevante prin invatarea la locul de practica si in locatiile vizitelor de studiu precum si imbunatirea serviciilor de orientare si consiliere profesionala.

Se impune inca de la inceput crearea si implementarea in filozofia viitorului profesionist a unui concept unitar cu rezultate predictibile, consens si cursivitate, deoarece cerintele recuperarii estetice si functionale sunt tot mai exigente in vederea cresterii calitatii vietii pacientilor.

Patologia este abordata segmentar la ora actuala de mai multe specialitati( chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, chirurgie maxilo-faciala, ORL, oftalmologie, neurochirurgie, dermatologie, medicina dentara etc.), impunandu-se un concept unitar cu rezultate predictibile.

Astfel s-a nascut conceptul de Estetica Dento-Faciala unde patologia este abordata unitar, multidisciplinar .

Prin educatie, antrenament, perfectionare, specializare si supraspecializare ajungem la coerenta si consens care genereaza cresterea randamentului tratamentului medical prin diagnosticarea si instituirea acestuia la momentul oportun si prin derularea cursiva a actului medical cu beneficii maxime pentru pacient, personal medical, clinica si nu in ultimul rand pentru sistemul sanitar romanesc. Trebuie sa lucram impreuna intr-un spirit umanist catre cooperare profesionala si prietenie mergand spre beneficiul tuturor partilor, astfel oferind tratamente complete si de calitate pacientilor .

Consideram ca acest proiect va devenii un “instrument” al colaborarii specialistilor pe aceasta tema complexa – chirurgia capului si gatului.

2014 © Copyright - DentalProfile

Conceptul de estetica dentofaciala si corporala.