dragos

360 de studenţi la Facultatea de Medicină din Bucureşti vor beneficia de stagii de practică în spitale, sub coordonarea unor profesori de renume, şi de servicii de consiliere în carieră, în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Vizitele de studiu se vor face în clinici medicale, laboratoare de cercetare, săli de operaţii, precum şi la camerele de gardă.

presmed

Programul a început din data de 1 mai, anul acesta, şi va continua până la 31 octombrie 2015, iar până acum, au fost recrutaţi deja 200 de studenţi de la Medicină, care vor începe stagiul pe 10 iulie.

„Practica de vară pentrustudenţii la Medicinăoferă privilegiul contactului direct cu pacientul. Într-o primă etapă, respectiv în anul I, studenţii sunt îndrumaţi de către cadrele didactice în vederea dezvoltării abilităţii de comunicare cu pacientul, adică învaţă ABC-ul întocmirii unei anamneze corecte, care reprezintă baza informaţională pentru stabilirea unui diagnostic clinic iniţial”, a declarat prof. dr. Ioan Lascăr, președintele Colegiului Medicilor București şi şeful Clinicii de Chirurgie Plastică – Microchirurgie reconstructivă – Spitalul Clinic de Urgenţă București.

”Implicarea Dental Profile în proiectul President provine din necesitatea educării şi formării tinerei generaţii conform dictonului ”Investind în Tineri, Investeşti în Viitor”. Dorim ca Dental Profile 2000 să devină un instrument al coagulării preocupării specialiştilor pe această temă complexă,Estetică Dento-Facială, putând reprezenta un centru metodologic de referinţă pentru reţeaua de specialitate şi partener de dialog pentru forurile internaţionale de profil”, a precizat dr. Dragoş Slăvescu, şef lucrări, medic primar chirurgie maxilo-facială, medic specialist chirurgie plastică şi reconstructivă şi general manager Dental Profile 2000.

dragos

Studenţii la medicină vor putea urma stagii de pregătire în laboratoare de analize şi cercetare şi vor avea acces în sălile de operaţii chiar din primul an de facultate. Totul se va face sub îndrumarea unor cadre medicale prestigioase. Programul se adresează studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila şi va începe în câteva zile.

În același timp, studenţii din anul al II-lea iau contact direct cu modalităţile de îngrijire a pacienţilor cu profil chirurgie plastică – pregătirile preoperatorii și îngrijirile postoperatorii. Studenţii din anii III-IV sunt implicaţi în activităţile concrete ce vizează îngrijirile specifice specialităţii chirurgie plastică pentru regiunea cranio-facială. Studenţii din anii avansaţi vor avea acces chiar şi în sala de operaţii pentru a asista la desfășurarea intervenţiilor de diferite grade de complexitate.

Până în octormbrie 2015, studenţii vor participa la 10 vizite de studiu în locuri unde se pot pregăti pentru viitoarea lor carieră – o clinică medicală, un laborator de cercetare, o sală de operaţie din spital, un centru de radiodiagnostic, laboratoare, o unitate de primiri urgenţe sau o secţie de anestezie şi terapie intensivă.

„Sunt punctul de pornire şi punctul de legătură între oameni, studenţi şi pacienţi”, afirmă dr. Dragoş Slăvescu, medic chirurgie maxilo-facială.

Acest proiect vine practic în întâmpinarea dorinţei tinerei generaţii de a afla mai mult, de a şti mai mult, de a învăţa mai mult”, a declarat prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca.

dragos-slavescu

Programul de practică ar putea fi extins şi în spitale din străinătate. .„Deja ne gândim la un proiect continuator pentru studenţii la medicină generală şi stomatologie, respectiv parteneriat cu universităţi de prestigiu din afară şi angajatori din afară astfel încât să existe o practică comună atât la nivel naţional, cât şi europeană”, declară Răzvan Daraban, preşedintele Asociaţiei Centrul Român de Iniţiative.

În acest moment mai sunt locuri disponibile pentru studenţi. Proiectul de practică beneficiază de o finanţare europeană de peste 400.000 de euro.

Gasiti articolul aici: http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/social/studentii-la-medicina-vor-face-practica-in-spitale-din-anul-i-240032.html/

2014 © Copyright - DentalProfile

Conceptul de estetica dentofaciala si corporala.