Excelenta face diferenta

Studenţii la medicină vor putea urma stagii de pregătire în laboratoare de analize şi cercetare şi vor avea acces în sălile de operaţii chiar din primul an de facultate. Totul se va face sub îndrumarea unor cadre medicale prestigioase. Programul se adresează studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila şi va începe în câteva zile.

360 de studenţi la medicină vor avea acces acolo unde au visat să ajungă din prima zi de facultate – în spital. Un program de practică va începe chiar din această lună sub îndrumarea unor profesori renumiţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila.

„Acest proiect vine practic în întâmpinarea dorinţei tinerei generaţii de a afla mai mult, de a şti mai mult, de a învăţa mai mult”, spune prof. dr. Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastică de la Spitalul Floreasca.

Până în octormbrie 2015, studenţii vor participa la 10 vizite de studiu în locuri unde se pot pregăti pentru viitoarea lor carieră – o clinică medicală, un laborator de cercetare, o sală de operaţie din spital, un centru de radiodiagnostic, laboratoare, o unitate de primiri urgenţe sau o secţie de anestezie şi terapie intensivă.

„Sunt punctul de pornire şi punctul de legătură între oameni, studenţi şi pacienţi”, afirmă dr. Dragoş Slăvescu, medic chirurgie maxilo-facială.

Programul de practică ar putea fi extins şi în spitale din străinătate.

.„Deja ne gândim la un proiect continuator pentru studenţii la medicină generală şi stomatologie, respectiv parteneriat cu universităţi de prestigiu din afară şi angajatori din afară astfel încât să existe o practică comună atât la nivel naţional, cât şi europeană”,declară Răzvan Daraban, preşedintele Asociaţiei Centrul Român de Iniţiative.

În acest moment mai sunt locuri disponibile pentru studenţi. Proiectul de practică beneficiază de o finanţare europeană de peste 400.000 de euro.

Gasiti articolul pe: http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Educatie/Studentii+la+medicina+vor+avea+sansa+sa+faca+practica+in+spitale

2014 © Copyright - DentalProfile

Conceptul de estetica dentofaciala si corporala.