ziua sanatatii

Ziua mondială a sănătății se marchează, în fiecare an la 7 aprilie, începând din 1950. În 1948, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a găzduit prima întrunire la nivel mondial dedicată sănătății, în cadrul căreia s-a hotărât aniversarea, la 7 aprilie a Zilei mondiale a sănătății. OMS este o instituție specializată a Națiunilor Unite, fiind creată la 22 iulie 1946, cu sediul la Geneva.

Tema principală din 2016 a Zilei mondiale a sănătății este diabetul, o boală care afectează în mod direct milioane de oameni, la nivel global, mai ales în țările cu venituri mici și medii.

În fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății anunță, cu mult timp înainte, o temă care acoperă un domeniu prioritar al sănătății publice și este de interes global. Pentru 2016, tema a fost anunțată cu prilejul Zilei mondiale de luptă împotriva diabetului zaharat, la 14 noiembrie 2015.

Cu prilejul Zilei mondiale a a sănătății, în 2016, OMS lansează primul raport global privind diabetul (WHO global report on diabetes), care va descrie consecințele diabetului zaharat, măsurile necesare pentru o supraveghere mai bună, prevenire și gestionare mai eficientă a boli. Va evidenția creșterea numărului de persoane care trăiesc cu diabet zaharat în ultimul sfert de secol și actualizări privind tendințele în prevalență a diabetului zaharat.

În România, campania de celebrare a Zilei mondiale a sănătății este coordonată de Ministerul Sănătății prin Institutul Național de Sănătate Publică, iar la nivel județean, de către direcțiile de sănătate publică.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

2014 © Copyright - DentalProfile

Conceptul de estetica dentofaciala si corporala.